Veelgestelde vragen

Activiteiten

Hoe kan ik mij aanmelden voor een activiteit?

Het is niet noodzakelijk om u voor elke activiteit aan te melden. Loop gerust bij het woondienstencentrum in de buurt langs en vraag naar de mogelijkheden.

Wat kosten de activiteiten?

Waar vindt u onze centra voor Ontmoeten & DagZorg?

Op deze pagina kunt een overzicht vinden van onze locaties.

Kan ik ook meedoen als ik zelfstandig woon?

Ja, ook als u zelfstandig woont kunt u meedoen aan verschillende activiteiten. Informeer bij het woondienstencentrum bij u in de buurt voor actvititeiten in uw wijk.

Praktische hulp aan huis

Ik heb maar af en toe hulp nodig; kan dat?

Dat kan zeker. U kunt op structurele basis hulp aanvragen, bijvoorbeeld iedere week een schoonmaakster of tuinman. U kunt ook op incidentele basis hulp aanvragen, bijvoorbeeld alleen een schoonmaakster als de ramen gewassen moeten worden of een tuinman als de tuin winterklaar gemaakt moet worden.

Thuiszorg en dagzorg

Heb ik een indicatie nodig voor thuiszorg of dagzorg?

Voor persoonlijke verzorging, verpleging en dagzorg heeft u een indicatie nodig. Voor een Wlz-indicatie neemt u contact op met het CIZ. De indicatie voor de Zvw (zorgverzekering) loopt via de wijkverpleegkundige en bij het gemeenteloket kunt u terecht voor financiering vanuit de Wmo.

Welke typen thuiszorg biedt HilverZorg?

HilverZorg biedt persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding. Daarnaast bieden wij ook gespecialiseerde thuiszorg bij dementie en thuiszorg in de laatste levensfase (palliatieve thuiszorg).

Hoe meld ik mij aan voor thuiszorg via HilverZorg?

Bel direct met het wijkteam bij u in de buurt. Wilt u weten welk wijkteam bij u in de buurt zit? Scroll dan omhoog en vul uw postcode en huisnummer in bij de zoekfunctie hierboven.

Wonen bij HilverZorg

Met welke indicatie kom ik in aanmerking voor wonen bij HilverZorg?

Belt u met Klantcontact op nummer 035-760 8009 en zij helpen u graag verder.

Is het mogelijk om een rondleiding aan te vragen?

Jazeker, u bent van harte welkom. Bel met Klantcontact 035-760 8009 en zij plannen een afspraak voor u in.

Heeft HilverZorg ook aanleunwoningen?

HilverZorg heeft met verschillende woningbouwverenigingen een samenwerkingsverband. Deze woningbouwverenigingen bieden aanleunwoningen aan waarbij wij de zorg aan huis kunnen leveren. Deze aanleunwoningen bevinden zich veelal naast een locatie. Om voor een aanleunwoning in aanmerking te komen dient u ingeschreven te staan bij Woningnet. Voor meer informatie zie www.woningnet.nl of neem contact op met Klantcontact op nummer 035-760 8009.

Kan ik zelf kiezen op welke locatie ik ga wonen?

In principe kunt u zelf kiezen op welke locatie u wilt wonen, mits dit past bij uw zorgvraag en er op dat moment plek is op de locatie.

Biedt HilverZorg een tijdelijke logeermogelijkheid?

Ja, bijvoorbeeld bij een tijdelijke (acute) situatie of vervangende zorg (respijtzorg) bieden wij een tijdelijke logeermogelijkheid. Ons Klantcontact kan aangeven of u in aanmerking komt voor een indicatie om tijdelijk te komen logeren. Komt u niet in aanmerking voor een indicatie, dan kunt u ervoor kiezen om particulier te komen logeren.

Welke aanvullende services heeft HilverZorg?

HilverZorg heeft diverse extra services als u bij ons woont. Dit zijn praktische diensten en leuke activiteiten aanvullend op uw zorgpakket.

Klik hier voor de folder met ons aanbod.