Testbedrijf U-Diagnostics in opspraak

22 jan 2021

Donderdag 21 januari berichtte het nieuwsprogramma Nieuwsuur dat coronatestbedrijf U-Diagnostics de persoonlijke en medische informatie van tienduizenden mensen, die zich op corona lieten testen, niet goed hebben beveiligd. De AVG-richtlijnen zijn niet gevolgd in het onderling uitwisselen van deze gegevens tussen de medewerkers van U-Diagnostics.

HilverZorg voelt zich erg overvallen door deze berichtgeving dat de privacywetgeving is overtreden. Eind vorig jaar hebben wij U-Diagnostics ingeschakeld om sneller te kunnen beschikken over testresultaten voor medewerkers en cliënten: op dat moment waren de doorlooptijden bij de GGD erg lang.

Ook andere Hilversumse zorginstellingen maken gebruik van de diensten van dit testbedrijf. “Als dit bericht inderdaad klopt, zijn we enorm teleurgesteld in de dienstverlening van United Diagnostics”, reageert André Brand, bestuurder van HilverZorg. “Als je met zo’n bedrijf in zee gaat, moet je 100% kunnen vertrouwen op een veilige omgang met gevoelige gegevens.”

Het AVG-adviesteam van HilverZorg gaat nader onderzoek doen naar deze berichtgeving rondom U-Diagnostics. Tot die tijd laten wij coronatesten uitvoeren bij de GGD, waar de doorlooptijden op dit moment relatief kort zijn.