Amateurtoneelspelers gezocht voor ouderen met dementie

19 mrt 2019

Samen met Theater Veder biedt HilverZorg inwoners uit de regio met talent voor theater, poëzie, zang of muziek de mogelijkheid dit in te zetten voor ouderen met dementie. Amateurtoneelspelers worden professioneel opgeleid door trainers van Theater Veder, waarna ze met regelmaat een huiskamervoorstelling zullen geven op één van de locaties van HilverZorg.

Op dinsdag 26 maart organiseren HilverZorg en Theater Veder een informatiedag voor iedereen die affiniteit heeft met amateurtheater en ouderen. Iedereen die meer informatie wilt is van harte welkom van 16.00 – 18.00 uur of van 19.00 tot 21.00 uur op expertisecentrum Zonnehoeve, Loosdrechtsebos 9 te Hilversum. Voor aanmelden ga je naar www.hilverhart.nl/theater-hilverzorg.

Ben Hammer, bestuurder HilverZorg: “We zijn trots op deze mooie en innovatieve samenwerking met Theater Veder. We brengen kunst en cultuur niet alleen naar kwetsbare ouderen toe, maar dragen hiermee vooral bij aan het welzijn en welbevinden van onze cliënten. Door echt aan te sluiten bij hun beleving ontstaan hele mooie contactmomenten.”

HilverZorg zet al langer theater en acteurs in om op een laagdrempelige manier contact te maken met ouderen met geheugenproblemen, maar de samenwerking met Theater Veder gaat nog een stap verder. De amateurtoneelspelers krijgen kosteloos een opleiding aangeboden in theater maken met de Veder Methode: een interactieve en levendige manier om contact te maken met ouderen met geheugenproblemen. De opleiding wordt afgesloten met een certificaat. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door private fondsen; Kansfonds, VSBfonds, RCOAK, Stichting Het R.C. Maagdenhuis, Pasman Stichting, Hannah Smitsfonds, Elise Mathilde Fonds, Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe en Fonds Sluyterman van Loo.

(Foto: Theater Veder)