Heydeborg is het expertisecentrum voor mensen met niet aangeboren hersenletsel of psychogeriatrische problematiek (dementie). Bovendien een huis in de goede zin van het woord: een plek waar de bewoners zich veilig voelen en kunnen leven op een manier die aansluit bij hun vroegere eigen thuis.

Bekijk hier de behandeling van Heydeborg.

De zorg is daar helemaal op ingesteld en is kleinschalig. Bewoners en verzorgenden trekken samen op in alle activiteiten die plaatsvinden. Ook mensen die intensieve zorg behoeven, hebben behoefte aan een huiselijk omgeving waar zoveel mogelijk een beroep wordt gedaan op hun zelfstandigheid. Op dit gegeven is Heydeborg helemaal ingericht. De woongroep bestaat uit maximaal zeven bewoners. Binnen iedere groep werkt een vast team van medewerkers, zij leveren 24 uur per dag zorg op maat. Persoonlijke aandacht staat hierbij voorop.

Contact en gezelligheid

Het streven is om bewoners zoveel mogelijk te laten deelnemen aan dagelijkse dingen, zoals de maaltijd voorbereiden of de was doen. Zij vormen als het ware een team met de medewerkers en als dat kan ook met hun familieleden. Alle bewoners hebben een eigen kamer met eigen sanitaire voorzieningen. Zij delen een gemeenschappelijke keuken en leefruimte. In Heydeborg kunnen in totaal twaalf groepen wonen, waarbij er steeds twee groepen aan elkaar gekoppeld zijn.

Daarnaast biedt Heydeborg voor alle bewoners van het expertisecentrum leuke en gezellige activiteiten aan. Bewoners bepalen zelf waaraan ze willen deelnemen.  
 

Telefoonnummers afdelingen

 

Adres Heydeborg

Soestdijkerstraatweg 133 L 1213VX Hilversum